less is more and simple is great



Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Adventskalender ή αλλιώς, Ημερολόγιο της Advent

Πρώτη Δεκεμβρίου σήμερα, καλό μήνα, και για πολλούς Ευρωπαίους, ιδιαίτερα τους Γερμανούς, ξεκινά η περίοδος της Advent που τελειώνει στις 24 με τον ερχομό των δώρων. Το ημερολόγιο της Advent δεν λείπει από κανένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά και μπορεί να έχει διάφορες μορφές, ανάλογα με τη φαντασία της μαμάς, καθώς τις περισσότερες φορές είναι χειροποίητο. Το δικό μας Adventskalender, ήρθε από τη Γερμανία, από μια καλή φίλη και είναι χειροποίητο. Οι φίλες που δουλεύουν με τσόχα, θα μπορούσαν να το δοκιμάσουν. Γύρω από την παράσταση της φάτνης, έχει ραμμένα 24 κόκκινα κρικάκια, στα οποία δένω σακουλάκια από γκοφρέ χαρτί, με δύο σοκολατάκια μέσα, ένα για το κάθε παιδί. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές ιδέες για την κατασκευή τέτοιων ημερολογίων, και μπορώ  να πω πως τα παιδιά το χαίρονται πολύ, ακόμα κι όταν μεγαλώσουν. Τα περισσότερα ημερολόγια έχουν νούμερα επάνω, 1-24 και το νόημά τους είναι να καταλαβαίνουν τα παιδιά, ιδιαίτερα τα μικρότερα που δεν έχουν σαφή αίσθηση του χρόνου, πώς ζυγώνει σιγά-σιγά η Παραμονή των Χριστουγέννων. Το πρώτο μας κρικάκι άδειασε κιόλας. Σε λίγες μέρες το ημερολόγιο θα γέρνει προς τη μια πλευρά!.

8 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!
    ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΕΘΙΜΟ!!!!!
    ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΦΩΤΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΄΄ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ΄΄
    ΦΟΒΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραίο!Κι εγώ θέλω αν και είμαι ολόκληρη γαϊδάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφο έθιμο,οι λιχουδιές που κρύβει το καλύτερο!
    Φιλιά!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου, με την αστείρευτη φαντασία σου, μπορείς να σκεφτείς κάτι πρωτότυπο μέχρι του χρόνου, κούφιες μποτούλες από γύψο π.χ. με ζωγραφισμένα νούμερα,να τις γεμίσεις γλυκάκια και να εντυπωσιάσεις τα παιδιά σου κι εμάς, φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εσύ Faiou, μπορείς να φτιάξεις ένα για τον εαυτό σου, τσόχινες μποτούλες π.χ. κρεμασμένες με μανταλάκια σε σχοινί και να το δώσεις σε κάποιον άλλον να σου το γεμίσει με γλυκά, για να έχεις και το στοιχείο της έκπληξης :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eleni μου, οι λιχουδιές αρέσουν σε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, όπως φάνηκε κι απ' το σχόλιο της Faiou! Καλό μήνα και με το καλό και λίγο κρύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω κι εγώωωωωωωω χεχεχε
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή